Besparen op energie

Heeft u een magazijn of kantoor met Tl-verlichting? Dan zeggen wij wel eens dat het geld bij u aan het plafond hangt. Natuurlijk valt het niet vanzelf uit de lucht. U hoeft alleen maar de TL-lampen te vervangen voor LED TL buizen of LED panelen. Met besparingen tot 65% is de investering in 95% van de gevallen binnen de garantietermijn van 5 jaar terugverdiend. Dit noemen wij investeren zonder risico.
ALP Green Solutions B.V. maakt met behulp van een business case snel inzichtelijk dat LED verlichting ook voor uw bedrijf de juiste stap voorwaarts is.

Waarom is LEDverlichting zo zuinig?

Het grote voordeel van de LED lamp is dat hij veel minder warm wordt dan traditionele verlichting. Dat is ook de grote energiebesparing. Een gloeilamp verliest meer dan 90% van zijn energie aan warmte. Onze ledlampen zijn 90% zuiniger dan gloeilampen. Dat is dus een flinke besparing. En het verbruik is net als bij auto’s, printers of scheermesjes toch de grootste kostenpost.

Waarom LEDverlichting gebruiken?

Het gebruik van LED verlichting biedt vele voordelen. Het is bekend dat het gebruik van LED verlichting een aanzienlijke besparing op uw energierekening oplevert Daarnaast is het beter voor het milieu.

LED verlichting is duurzaam. Het aantal branduren bedraagt circa 50.000 uur, in tegenstelling tot de 5.000 branduren van een normale spaarlamp. LED verlichting is daarnaast in diverse kleurtinten verkrijgbaar en daardoor geschikt voor iedere ruimte.

LEDverlichting is in verschillende kleurtinten verkrijgbaar

Verlichting is een bepalende factor voor de sfeer die een ruimte uitstraalt. Maar ook de praktische aspecten aan goede verlichting zijn van groot belang. Medische ruimtes dienen van andere verlichting te zijn voorzien dan bijvoorbeeld kantines. Daarom bieden wij onze LED verlichting aan in verschillende kleuren: warmwit, koelwit en daglicht. Zo is er altijd een geschikte kleur voor de ruimte die u wilt verlichten.

Huidige lampen eenvoudig te vervangen door LEDverlichting

LED lampen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Veel oplossingen zijn een zogenaamde “retrofit” oplossing. Dit betekent dat gebruik wordt gemaakt van dezelfde fitting of armatuur. Omdat LED verlichting later is ontwikkeld zijn LED lampen geschikt gemaakt om in de bestaande armaturen en fittingen te monteren. Zo is de oude verlichting dus eenvoudig te vervangen voor energiezuinige LED verlichting.

Levensduur van LEDverlichting

LED verlichting heeft een veel langere levensduur dan gewone verlichting. De levensduur bedraagt circa 50.000 uur tegenover een levensduur van 8.000 tot 12.000 uur bij spaarlampen en normale TL. Deze verbetering zorgt voor een flinke besparing in de vervangingskosten.

Lichtopbrengst

Vroeger werd altijd gekeken naar het Wattage om te bepalen welke lamp je nodig had. Sinds kort staat het aantal Lumen op de verpakking. Eigenlijk is dat veel beter omdat het aantal Lumen aangeeft hoeveel licht er uit de lichtbron komt.

De reden waarom LED verlichting zo populair is, is vanwege het hoge rendement. U krijgt namelijk veel meer Lumen per Watt. Bij alle LED lampen is aangegeven welk Wattage ze vervangen. Zo kunt u makkelijk vinden wat u zoekt.